ADF Alt Maresme

Notícies

L’incendi de Roses, que ha cremat 433 hectàrees, hauria començat per una crema de restes vegetals mal apagada

Incendis
Incendi Forestal a Roses, el 22 de febrer de 2022 (Foto: Bombers)

20 hores després de lluita contra les flames, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal declarat dilluns a la mitjanit a Roses, a l’Alt Empordà. L’havien estabilitzat a mitja tarda i cap a les 8 del vespre l’han pogut controlar.

Hores d’ara hi continuen treballant una trentena de dotacions, que es reduiran a una desena durant la nit i matinada, que estaran remullant la zona i vigilant que no revifi.

Més de 50 dotacions terrestres de Bombers s’han mobilitzat per apagar les flames. També hi han intervingut tres mitjans aeris, dos avions de vigilància i un helicòpter bombarder, que s’han retirat quant s’ha post el sol, diverses ADF de l’Alt Empordà, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Policies Locals, Creu Roja i SEM.

Els Agents Rurals investiguen l’origen de les flames

Una crema de restes vegetals mal apagada seria l’origen de l’incendi. És la principal hipòtesi amb la què treballen els Agents Rurals, que ara intenten esbrinar si la crema s’havia comunicat (com toca en aquesta època de l’any) i si es va fer abans o després de les deu del matí, moment en què es va activar el Pla Alfa 2, que prohibeix aquest tipus d’activitats.

Segons els Bombers, les flames van començar a la zona del Mas Oliva i han admès que és possible que la crema fos prèvia a l’activació del pla de prevenció d’incendis. ‘Ho estem investigant i, fins i tot, podria ser anterior i, si va quedar una petita brasa, amb el vent hauria pogut revifar’, ha explicava als mitjans de comunicació Xavi Rodríguez, Cap dels Bombers a l’Alt Empordà.

Més de 430 hectàrees cremades

El foc ha cremat una superfície de 433 hectàrees, segons els Agents Rurals. Pràcticament tots són dins l’espai del Parc Natural del Cap de Creus.

El foc ha afectat una superfície de 433 hectàrees, segons l’última actualització dels Agents Rurals. Pràcticament totes són dins de l’espai del Parc Natural del Cap de Creus

El perímetre de l'incendi, en una imatge provisional dels Agents Rurals
Perímetre provisional de l’incendi (Agents Rurals)

L’incendi ha avançat ràpidament, reforçat per la tramuntana, en direcció sud-est cap a Cala Montjoi. Les ràfegues de vent han estat de fins a 80 km/h.

El flanc que més ha preocupat és el que ha avançat cap a Cala Montjoi (Bombers)

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT