ADF Alt Maresme

Notícies

S’activa el Pla Alfa en 25 comarques a partir d’avui

Incendis

A partir d’avui, i degut a la previsió de l’increment de les temperatures, les humitats relatives baixes i l’entrada de vent de Ponent, sumat a l’extrema sequera que portem arrossegant des de fa mesos, el Cos d’Agents Rurals ha activat el Pla Alfa en els nivells 1 i 2 a 25 comarques i fa una crida a extremar les precaucions davant d’aquest episodi, que s’allargarà tot el cap de setmana.

Des de les 00:00 hores d’aquest divendres han quedat suspeses 24.838 activitats de risc d’incendi a 15 comarques de la meitat sud de Catalunya, on s’ha activat el nivell 2 del Pla Alfa degut a l’increment del perill d’incendi forestal.

Concretament, el Pla Alfa s’ha activat a les comarques barcelonines de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Barcelonès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, a les comarques tarragonines del Baix Penedès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Ebre.

En aquest sentit, des del Cos d’Agents Rurals i les ADF’s de Catalunya es fa una crida durant aquest episodi, que està previst que s’allargui durant tot el cap de setmana. Amb el nivell 2 del Pla Alfa queden suspeses les activitats amb més risc d’incendi (entre les quals cremes de restes vegetals, focs d’esbarjo, etc.).

De moment, el Maresme hi ha activat des d’ahir el nivell 1 del Pla Alfa. El Cos d’Agents Rurals no descarta que el nivell 2 es pugui ampliar a més comarques durant aquest cap de setmana, segons com evolucioni les previsions meteorològiques.

Preocupació pel litoral i prelitoral de Barcelona

Hi ha especial preocupació per demà dissabte a les zones on hi ha més sequera acumulada, especialment el litoral i prelitoral de Barcelona.

Diumenge, es preveu una entrada de vent de Tramuntana, que incrementarà també el perill al litoral i prelitoral de Girona, on també hi ha una sequera important.

No es descarta que el nivell 2 es pugui ampliar a més comarques durant el cap de setmana, en funció de l’evolució de les previsions meteorològiques.

Demà i dissabte preocupen especialment les zones on hi ha més sequera acumulada, especialment el litoral i prelitoral de Barcelona. Pel que fa a diumenge, es preveu entrada de vent de Tramuntana, que incrementarà també el perill al litoral i prelitoral de Girona, on també hi ha un dèficit acumulat de pluges.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT