ADF Alt Maresme

Notícies

Un incendi crema 90 hectàrees al coll de l’Alba a Tortosa

Incendis
L'incendi al coll de l'Alba, a Tortosa (Foto: Bombers de la Generalitat)

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’aquest matí (avís a les 10.15h) en un incendi que afecta una zona boscosa i de camps erms al coll de l’Alba, al municipi de Tortosa. Els Bombers han donat per estabilitat el foc aquesta tarda (17.28h), que ha afectat unes 90 hectàrees.

A primera hora d’aquesta tarda, els bombers tenien estabilitzat el 95% del perímetre de l’incendi, uns 5,5 km. El potencial del foc era d’unes 100 hectàrees.

Segons informa el Cos d’Agents Rurals, el foc s’hauria originat per la crema de branques d’olivera en una finca erma que s’estava tornant a posar en activitat. De fet, els Agents Rurals han trobat proves d'”activitat humana” al punt d’inici de l’incendi.

El CAR també ha detallat que el titular de l’activitat hauria comunicat i tindria permís per fer aquesta crema, però que tot apunta que s’incomplien les mesures de prevenció obligatòries i que han obert una investigació per concretar possibles responsabilitats administratives i judicials.

Ampli dispositiu de vehicles i mitjans aeris

Bombers hi han destinat fins a 60 dotacions, entre dotacions terrestres, aèries i de comandament, i 97 efectius en un dispositiu en el quan també compta amb vehicles i voluntaris de l’ADF del Perelló, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Tortosa.

El foc s’ha originat en una zona d’antics conreus i els bombers han tingut molts problemes per accedir-hi, des de sota, amb els vehicles pesants. Això els ha obligat a desplaçar-se fins a la part superior i a treballar des de la cresta de la muntanya, on hi ha els aerogeneradors d’un parc eòlic.

Les flames han cremat el fons del barranc del Racó de l’Ermità i, un cop l’han creuat, s’han propagat molt de pressa cap al nord i l’oest empeses pel vent de marinada. S’ha format un pircúmul que ha provocat dues acceleracions de l’incendi, així com una gran columna de fum que ha estat visible des de diferents punts de les Terres de l’Ebre.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT