ADF Alt Maresme

Notícies

Cada setmana es detecten a Catalunya una vintena d’abocaments il·legals al medi natural

Medi Ambient
Alguns dels abocaments localitzats als nostres municipis (Fotografies: PVI)

Cada setmana es detecten desenes d’abocaments il·lagals als boscos catalans, unes dades que s’han incrementat respecte l’any passat. Els Agents Rurals ho atribueixen a l’augment d’inspeccions, que els ha permès identificar fins a un 30% dels autors.

Cada any, tones i tones de brosssa de tota mena acaben al medi natural, tot i estar totalment prohibit. Els Cos d’Agents Rurals i les ADF cada cop detectem més abocaments il·legals de deixalles.

Segons dades dels Agents Rurals, l’any passat, les denúncies per aquest tipus d’abocaments van superar les 1.200, una xifra que representa un 18% més que el 2022. Això vol dir que cada setmana es localitzen una vintena d’abocaments arreu de Catalunya.

El Maresme, la comarca amb més abocaments amb risc d’incendi de la demarcació de Barcelona

Si ens fixem a la nostra comarca, només durant la campanya forestal del PVI, l’any 2022 el 17% de les actuacions van ser deteccions d’abocaments il·legals. L’any passat, aquestes xifres es van incrementar fins al 29% en el mateix període.

De tots els abocament que es van localitzar al Maresme, 138 van ser abocaments amb risc d’incendi forestal, (el triple respecte l’any passat), convertint-se així en la comarca amb més abocaments amb risc d’incendi de tota la demarcació de Barcelona.

Què es fa quan es localitza un abocament il·legal al bosc?

Quan localitzem un abocament il·legal, fem fotografies de les restes abocades per mirar de trobar alguna pista sobre els autors. De vegades es troben factures, documents o cartes on hi apareix algun nom i adreça. En qualsevol cas, es notifica al Cos d’Agents Rurals i al corresponent ajuntament.

Gràcies a aquestes indagacions, segons els Agents Rurals, en un 30% dels casos aconsegueixen localitzar l’autor de l’abocament il·legal.

Aleshores se’l multa i se l’obliga a retirar tota la brossa i a netejar la zona. Però, segons la llei de residus, si no els localitzen, són els propietaris dels terrenys els que se n’han de fer càrrec.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT