ADF Alt Maresme

Notícies

Detectats 58 abocaments il·legals als nostres municipis

Medi Ambient
Alguns dels abocaments localitzats als nostres municipis (Fotografies: PVI)

Des del 21 de juny i fins al 31 de juliol, el Pla d’Informació Vigilància contra incendis forestals (PVI) i l’ADF Alt Maresme hem localitzat i documentat fins a 58 abocament il·legals als municipis del nostre àmbit d’actuació, quan encara queda tot el mes d’agost per endavant. En total, fins avui la unitat 87 del PVI, la ubicada al nostre sector, ha realitzat 128 actuacions.

Trobar-te deixalles al bosc, malauradament, és el pa de cada dia. La gent poc respectuosa amb el medi natural encara és molta, i en lloc de deixar la brossa a les escombraries o portar-ho a la deixalleria, prefereix deixar-ho al bosc, amb l’increment del risc d’incendi que això comporta.

Des del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) i l’ADF Alt Maresme, hem localitzat 58 abocaments de deixalles al medi natural, dels quals 34 suposen un risc d’incendi.

Pineda, el municipi amb més abocaments

El municipi on més abocaments s’han documentat des del juny, ha estat Pineda de Mar, amb un total de 27 abocaments.

D’aquests 27 punts amb deixalles, 21 suposen un risc d’incendi elevat mentre que 3 no suposen un risc de foc.

La majoria d’abocaments són de runa d’obra, pneumàtics, planxes d’uralita i plastics. També em trobat un cotxe abandonat i desballestat.

Seguidament, trobem Calella amb 14 abocaments localitzats. D’aquests 6 comporten risc d’incendi. En aquest municipi, els abocaments són de restes vegetals i runa d’obra.

Palafolls és el tercer municipi amb més abocaments il·legals. Se n’han localizat 8. D’aquests 7 es troben en un edifici abandonat al Camí de Can Jordà i poden suposar un risc d’incendi. Hi trobem des de mobles, un sofà, bidons i restes de runa d’obra.

A Santa Susanna s’han comptabilitzat 7 abocaments i a Malgrat de Mar, 2. La majoria d’aquests son restes vegetals, mobiliari domèstic i runa d’obra.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT