ADF Alt Maresme

Notícies

Tirar una cigarreta des del vehicle, molt més que una infracció de trànsit

Medi Ambient
Operaris instal·lant el nou senyal a la (Foto: Agents Rurals)

A part de ser un acte incívic que provoca molta animadversió i indignació, el llançament de cigarretes i burilles des de la finestra del vehicle és una infracció que malauradament es comet massa sovint.

Aquest any estem vivint un estiu excepcional i de rècord pel que fa a incendis forestals. Però encara queden un parell de mesos de campanya forestal i hem d’insistir i demanar màxima prudència per fer d’aquest any el millor dels darrers 35 anys. Per això, cal recordar que llançar una cigarreta o una burilla pot suposar una sanció de 200€ i la retirada de 4 punts del permís de conduir. Però el pitjor de tot no és això, sinó que aquesta irresponsabilitat pot provocar un incendi forestal. Segons dades del Cos d’Agents Rurals, en els últims 10 anys s’han produït a Catalunya 268 incendis a causa de cigarretes, que han cremat prop de 12.000 hectàrees.

És de vital importància la conscienciació de la ciutadania per tal d’eradicar aquesta infracció, doncs aquesta conscienciació seria la millor solució, però de moment, per intentar pal·liar les catastròfiques conseqüències pels boscos i pel territori que això comporta, la Generalitat de Catalunya, a través del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona, ha instal·lat els primers senyals dissuasius de llançament de burilles amb una campanya pionera a Europa.

A la B-431 a Avinyó, s’ha instal·lat aquest nou senyal de trànsit que recorda la prohibició. S’ha escollit aquesta carretera perquè en els darrers anys s’hi han declarat tres incendis forestals a causa de les cigarretes

Els Agents Rurals estan fent durant tot l’estiu, inspeccions als vorals d’aquesta via al Bages per estudiar l’impacte dissuasiu de la mesura. Si funciona, es podria ampliar a vuit punts més de la xarxa viària: la C-32, entre Calella i Canet; la C-37 a Sant Salvador de Guardiola; l’N-260 entre Figueres i Portbou; l’N-II entre el Pertús i Figueres; l’AP-7 entre la Jonquera i Figueres; la C-12 entre Flix i Maials; l’N-240 entre Corbera d’Ebre i Móra d’Ebre i la C-14 entre Riba i Montblanc.

Cal recordar i tenir molt present que l’incendi de la Jonquera de l’any 2012, en el qual van morir dues persones i que va cremar més de 10.000 hectàrees, va ser originat per una cigarreta.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT