ADF Alt Maresme

Notícies

Protecció Civil activa en fase d’alerta del pla INUNCAT davant l’episodi de fortes pluges generalitzades a partir del migdia

El Temps

S’acosta un important canvi de temps a partir d’aquest migdia. A mesura que passin les hores les pluges s’intensificaran, sobretot a les comarques interiors de Girona, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona. En aquesta zona es preveu que s’acumulin més de 100l/m2 en 24 hores. És per això que Protecció Civil demana evitar l’entorn de rius i rieres així com l’estacionament de vehicles en zones inundables i extremar la precaució en els desplaçaments. També recomana extremar les precaucions a l’hora de sortir a la muntya i a espais naturals aquest cap de setmana.

Protecció Civil de la Generaltiat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per l’episodi de pluges que s’esperen a partir d’aquest migdia a les comarques interiors de Girona, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir d’aquest migdia es poden superar els 40l/m2 en 30 minuts, sobretot a les comarques de Girona, Catalunya Central, sud de Barcelona i Tarragona. En aquestes comarques es preveu una acumulació pluja de més de 100l/m2 en 24 hores.

A la resta del territori, es preveuen acumulacions de 20l/m2 en 30 minuts. L’episodi de pluges s’iniciarà a partir d’aquest migdia i s’anirà intensificant amb el pas de les hores.

Localment els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i fortes ratxes de vent. És possible que puntualment es produeixi algun fenòmen de temps violent.

Davant aquestes previsions, Protecció Civil recomana no deixar els vehicles a prop de lleres, rius i guals i evitar creuar rieres i torrens. Tot i que sembli que porten poc cabal, pot incrementar de manera sobtada. Igualment, tampoc s’han de deixar els vehicles en zones que puguin obstaculitzar el pas de vehicles d’emergències. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota arbres o torres elèctriques.

Cal extremar les precaucions, especialment si es condueix de matinada, i evitar les vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT