ADF Alt Maresme

Notícies

Activat el sistema d’alertes d’emergència als mòbils

Prevenció

El passat dimecres es va posar en marxa el sistema d’enviament d’alertes d’emergència als telèfons mòbils. La Generalitat provarà aquest sistema amb 4 simulacres: a les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran; a les comarques del Camp de Tarragona, l’Alt Penedès i les Terres de l’Ebre; a les comarques de la Catalunya Central i Girona; i a les comarques de Barcelona.

Aquestes alertes no s’enviaràn a tothom ni serà per a totes les circumstàncies. Només s’enviaran per causes com incendis, inundacions i explosions i només les rebran els smpartphones o telèfons intel·ligents que estiguin a prop de la incidència.

Simulacres per provar el sistema

El Departament d’Interior provarà aquest sistema amb quatre simulacres abans de l’estiu a tot el país:

  • 28 de febrer a les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran
  • 12 d’abril a les comarques del Camp de Tarragona, l’Alt Penedès i les Terres de l’Ebre
  • 27 d’abril a les comarques de la Catalunya Central i de Girona
  • 31 de maig a les comarques de Barcelona

Els dies de simulacre, la població rebrà un missatge que explicarà que es tracta d’un simulacre i informarà de l’activació del servei.

Es preveu que l’horari de les proves serà entre les 11 h i les 13 h aproximadament i hi haurà tres o quatre enviaments a cada zona, en funció de les necessitats del CECAT.

Com serà aquesta alerta?

Serà un enviament immediat de notificacions emergents a tots aquells dispositius intel·ligents que es trobin a la zona de l’emergència, ja sigui un incendi, una inundació o explosió.

Finalment no serà un SMS, com s’havia dit en un primer moment, sinó que serà una notificació que es desplegarà a la pantalla acompanyada d’un so molt fort.

També rebran aquesta notificació totes aquelles persones que arribin a la zona de l’emergència després del llançament de l’alerta o les que, en algun moment de l’emergència, passin per la zona de cobertura de les antenes que envien l’avís.

Missatge en 3 idiomes acompanyat d’un so fort

Des del Departament d’Interior s’ha detallat que, a banda del fort soroll, també incorporarà una vibració, interromprà qualsevol aplicació del dispositiu intel·ligent que estigui en marxa (incloent les trucades) i que no es podrà desactivar fins que la persona hagi llegit el missatge.

La notificació estarà encapçalada per la frase “Alerta de Protecció Civil”, seguida del text de l’alerta, i es mantindrà oberta a la pantalla fins que l’usuari cliqui “acceptar” el missatge.

El missatge s’enviarà en tres idiomes: català, castellà i anglès.

Com activar el permís per rebre les alertes?

Per poder rebre aquests avisos de Protecció Civil, s’ha de tenir activades les notificacions de missatges d’avís per emergències al mòbil. Els mòbils d’última generació ja les tenen activades per defecte.

La Generalitat ha difós un vídeo sobre com activar aquesta funció als mòbils que no la tinguin activada per defecte:

El sistema serveix per a la gran majoria de telèfons intel·ligents (aquells que tinguin un sistema operatiu igual o superior a Android 11 o iOs 15). En canvi, els telèfons no intel·ligents no rebran les alertes.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT