ADF Alt Maresme

Notícies

Activat en fase de Prealerta del Pla INFOCAT

Prevenció

A partir d’aquest dimecres, patirem una onada de calor de primera categoria a Catalunya. A molts punts del territori superarem els 40ºC sobretot a les terres de Lleida i la Catalunya Central, i registrarem els valors més alts del que portem d’estiu i d’any. Durant, com a mínim, cinc dies tindrem calor extrema, també al Maresme, amb temperatures de fins a 35ºC.

Després d’un cap de setmana amb temperatures suaus, amb temperatures de poc més de 30ºC als indrets més càlids del país, a partir de demà arribarà la calor. Cada dia que passi, serà un dia més càlid. En poc més de tres dies les màximes saltaran dels 30 als 40ºC. L’arribada d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord d’Àfrica ens acompanyarà fins ben entrada la setmana vinent.

Segons les previsions actuals, l’onada de calor ens acompanyarà de dimecres a diumenge, amb màximes extremes i amb valors de 40ºC.

El Pla INFOCAT, en fase de Prealerta

ImatgeAmb aquesta situació de temperatures extremes, s’ha activat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), degut també a la situació potencial de Gran Incendi Forestal o situacions de greu risc col·lectiu per incendi forestal.

Es per això que des de les ADF de Catalunya demanem als propietaris de camps de conreu la necessitat de llaurar tots els camps pròxims a:

  • Pobles i ciutats
  • Edificacions aïllades
  • Urbanitzacions
  • Masies
  • Granges
  • Infraestructures crítiques

Amb la finalitat de crear franges d’autoprotecció. Aquells municipis en ALFA 3, cal que els treballs es realitzin de nit. Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Mataró
Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt entren en aquest suposat.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT