ADF Alt Maresme

Notícies

Prohibicions i restriccions pel risc extrem d’incendi

Incendis

Estem en plena onada de calor i l’elevat risc d’incendi dels pròxims dies han posat en alerta a les administracions i cossos d’emergència, que, a banda de recomanar molta precaució als ciutadans, han decidit aplicat prohibicions i restriccions extraordinàries. Així doncs, hores d’ara hi ha 279 municipis de 24 comarques que estan en el nivell 3 del Pla Alfa, entre ells 10 municipis del Maresme. Això implicarà suspendre-hi moltes activitats.

Aquest migdia, el secretari general de la Conselleria d’Interior, Oriol Amorós, juntament amb responsables de Bombers, Agents Rurals i Protecció Civil. El secretari d’Interior ha dit que la previsió és que des d’avui i fins el proper dilluns, cada dia entre les 10 del matí i les 8 del vespre, no es pugui fer servir maquinària agrícola ni fer feines en zones forestals, entre d’altres activitats.

Municipis i comarques afectades

El govern ha fet públic el llistat dels municipis que estan en nivell 3 del Pla Alfa. Hores d’ara hi ha 279 municipis de 24 comarques. Entre aquests municipis afectats hi trobem 10 poblacions maresmenques: Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt.

Habitualment, quan s’activa el nivell 3 del Pla Alfa està prohibit accedir a zones forestals a zones forestals tant en vehicle com a peu, així com fer feines forestals, i a més es restringeixen les activitats agrícoles i les esportives.

També es prohibeix fer foc a menys de 500 metres de qualsevol massa forestal i, evidentment, al mateix bosc.

Les prohibicions i restriccions

Aquestes són totes les mesures aprovades pel govern i les excepcions previstes:

Mesures des de les 12:00h del divendres 13 d’agost fins a les 00:00 del dimarts 17 d’agost:

  • Cancel·lació amb retorn a punt d’origen de totes les activitats de joventut de tipus acampada i/o ruta, així com d’aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents.
  • Restricció de les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

Mesures vigents des de la seva publicació al DOGC fins a les 00:00h del dimarts 17 d’agost:

  • Suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores. Se n’exclou la recollida de la fruita.
  • Limitació dels treballs de manteniment de l’obra pública que suposi un risc d’incendi forestal per la seva ubicació. El Servei Català de Trànsit fixarà quines són les excepcions possibles.
  • Limitar el transport del sector forestal en horari entre les 10 i les 20 hores. Només hi estaran permesos els transports que siguin absolutament necessaris.
  • Limitació de la circulació motoritzada en el medi natural en els municipis afectats pel nivell 3, exceptuant residents i treballs inajornables.

Obligatòries, però també recomanades

Les mesures que afecten activitats amb nens i joves no es faran efectives fins divendres per donar temps als organitzadors i les famílies per organitzar el retorn a casa.

El secretari d’Interior ha remarcat que totes aquestes mesures són obligatòries per als municipis en el nivell 3, però ha demanat que a la resta de Catalunya també se segueixin, per evitar riscos de tota mena que donin feina extra als serveis d’emergència.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT