ADF Alt Maresme

Notícies

Aquest estiu el Maresme ha tingut menys incendis respecte l’any passat

Prevenció
Membres del PVI i ADF Alt Maresme fent tasqueses de vigilància

La Diputació de Barcelona (Diba) ha fet públiques les dades finals de la campanya del Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI). A la memòria final de la campanya, es mostra els dies amb algun nivell del Pla Alfa activat, el nombre d’incendis forestals, de persones conscienciades. Al Maresme, hi han hagut menys incendis (12) respecte l’any passat (22)

El Maresme ha estat 11 dies amb algun municipi amb el Pla Alfa 3 activat a causa de les diferents onades de calor que han afectat tot Catalunya aquest estiu. La nostra comarca, ha patit 12 incendis on la superfície cremada no ha arribat a 1 hectàrea. Aquestes xifres suposen una millora molt important respecte la campanya 2021, en què 22 incendis van afectar gairebé les 16 hectàrees.

Els dies amb el nivell 3 del Pla Alfa activat, es van tancar els accessos als parcs del Montnegre i el Corredor, de la Serralada Litoral i de la Serralada de Marina, on les unitats del PVI van ajudar a les tasques de vigilància i informació a la ciutadania.

La nostra comarca, juntament amb el Vallès Oriental, on s’han realitzat més accions de consciencació a la població, amb més de 3.230.

Altres xifres a destacar són els 42 abocaments amb risc d’incendis detectats i les 31 línies elèctriques detectades amb un risc potencial de provocar incendis.

Les xifres de la campanya 2022 al Maresme

El dispositiu de la campanya d’estiu d’aquest 2022 l’han format 26 ajuntaments, 12 ADF, 7 unitats mòbils d’informació, 2 punts de vigilància fixa, 1 centre de control i 22 persones contractades.

Els nostres municipis té 2.976,42 ha de superfícies forestal vulnerable, és a dir, amb elevat risc d’incendi forestal. Si ho mirem per municipis, Santa Susanna és el municipi amb més superfície vulnerable, amb 920,96 ha; a continuació trobem Palafolls que té 842,14 ha vulnerables; Pineda de Mar, amb 490,74 ha; Calella, amb 485,77 ha i Malgrat de Mar amb 236,81 ha de superfície forestal vulnerable

Podeu consultar les dades globals tant de la demarcació de Barcelona o d’una comarca en concret a la Memòria del PVI o bé a través de les Dades en línia de la Diputació de Barcelona.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT