ADF Alt Maresme

Notícies

Activats el Pla VENCAT i el Pla Alfa a tot Catalunya per l’episodi de vent previst per aquest divendres

El Temps

Protecció Civil de la Generalitat activa l’alerta del Pla VENTCAT per la previsió de fort vent, que serà generalitzat a tot Catalunya a partir de la tarda. Tot i que les comarques més afectades seran el Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i les comarques tarragonines, al Maresme també hi haurà ventades. De fet, Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activat, a tot el país, els nivells 1 i 2 de perill per fort vent.

A partir de la tarda, el vent serà generalitzat a tot el país

El Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT s’ha activat en fase d’alerta davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent, que es es podrà allargar fins demà dissabte.

Segons informa l’SMC, s’esperen forts vents que seran generalitzats a tot Catalunya. Les afectacions més importants, es preveuen al Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i totes les comarques tarragonines.

En aquest sentit, cal extremar les precaucions en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

Activat també el Pla Alfa

Aquest episodi de forts vents, sumat a l’extrema sequera de tot el territori ha obligat al Cos d’Agents Rurals ha activat el Pla Alfa a 26 comarques, d’aquestes, 16 tenen el nivell 2 activat i 10, (entre elles el Maresme) el nivell 1.

No és gens habitual que al mes de novembre hi hagi aquesta situació. És per això que cal màxima prudència ja que el territori està molt sec, i tot i que no estem en temporada d’incendis, el risc hi és.

Qualsevol espurna, amb la previsió de vent, pot desencadenar en un foc forestal.

Recorda que en cas de veure una columna de fum, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT