ADF Alt Maresme

Notícies

Castellar del Vallès acollirà la 26ª edició dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals

Prevenció
Els Premis ADF 2022 se celebraran a Castellar del Vallès el dissabte 19 de novembre

10 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la província de Barcelona opten als Premis de Prevenció d’Incendis Forestals 2022 que convoca anualment la Diputació de Barcelona. Enguany, els premis arriben a la 26ª edició on 10 ADF opten a un premi, de les quals dues són maresmenques: l’ADF Burriac i l’ADF Teià.

6 ADF opten al Premi Rossend Montané, per a projectes d’innovació en infraestructures o mitjans de prevenció d’incendis forestals elaborats per una ADF i 4 opten al Premi Jordi Peix per a projectes de sensibilització o educació en matèria de prevenció d’incendis. A banda, també es convoca el Premi honorífic Joaquim Maria de Castellarnau que reconeix públicament la trajectòria d’una persona destacada en la prevenció dels incendis forestals.

Els premis Prevenció d’Incendis Forestals es lliuren des de l’any 1997, ara fa 26 anys. Actualment són tres els premis que s’atorguen per reconèixer les diferents facetes de la prevenció d’incendis forestals. L’any 2001, s’hi va afegir el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau, que reconeix la trajectòria del servei d’una persona vinculada al món de les ADF.

Premi Rossend Montané

Dotat amb 11.000 euros, les ADF que opten al Premi Rossend Montané són: l’ADF Burriac (Maresme) amb el projecte Aprofitament d’aigües pluvials per a la prevenció d’incendis forestals; l’ADF de la Torre de Claramunt (Urgell) amb el projecte Reducció del combustible forestal mitjançant pastoreig tradicional d’ovelles i cabres; l’ADF Mediona (Alt Penedès) amb el projecte Taula intersectorial de coordinació per a la planificació i gestió forestal de la Sera Prelitoral del Foix, el Bolet i Clivelleres per la prevenció d’incendis; l’ADF Montesmón (Berguedà) amb el projecte Dragat, neteja i adequació del pantà de Cal Bisbe, a Montmajor; l’ADF Sant Pere de Ribes (Garraf) amb el projecte Aplicació per a mòbils per a la gestió i coordinació de les ADF en tasques de prevenció i extinció d’incendis forestals “On Brain”; i l’ADF Teià, amb el projecte Lluita contra els incendis de sisena generació“.

Premis Jordi Peix

El Premi Jordi Peix premia a projectes de sensibilització i educatius, també dotat amb 11.000 euros. En aquesta categoria hi opten les ADF: ADF Burriac (Maresme) amb el projecte Accés tancat al medi natural; l’ADF el Bruc (Anoia) amb el projecte Impulsa un brot groc; l’ADF els Cingles (Moianès) amb el projecte Les dones de l’ADF; i l’ADF Terrassa (Vallès Occidental), amb el projecte Informació i sensibilització en la prevenció d’incendis forestals“.

L’Auditori de Castellar del Vallès, seu de l’entrega de premis

El proper dissabte 19 de novembre, a les 18:30h se celebrarà la gala de l’entrega de premis a l’Auditori de Castellar del Vallès. La gala, un any més, s’emetrà en directe a través del xala.cat i el canal de YouTube de la Xarxa de Parcs Naturals. A les 22:30h es podrà seguir en diferit a través de les televisions locals de La Xarxa de Comunicació Local al programa “A peu de bosc”.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT