ADF Alt Maresme

Notícies

Comença el PVI 2023 de la Diputació de Barcelona

Prevenció
Un vehicle del PVI i l'ADF Alt Maresme, durant una guàrdia (Foto: Arxiu)

A partir d’avui, comença el Pla d’Informació i Vigilància d’incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, que estarà en servei un total de 72 dies, fins al 31 d’agost, en horari de 12:30 a 19:30h. El dispositiu compta amb 75 unitats d’informació i vigilància i 15 punts de vigilància fixa (torres de guaita).

Sant Llorenç Savall ha acollit la presentació de la 28a edició de la campanya del Pla d’Informació i Vigilància d’incendis forestals. El PVI és un dispositiu que organitza la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de 275 ajuntaments, 124 ADF, 9 federacions d’ADF, el Secretariat d’ADF de Catalunya (SFADF) i altres administracions amb la finalitat d’evitar incendis forestals i limitar-ne els seus efetes. L’abast territorial és de 645.149 hectàrees agroforestals vulnerables dels 275 municipis.

Enguany, es posa en marxa una prova pilot a les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf i el Vallès Occidental. Durant els dies i hores de perill alt o molt alt d’incendi (nivells 2 i 3 del Pla Alfa, respectivament), s’activarà una unitat d’ADF a cada municipi de les tres comarques, amb la coordinació de la Federacció d’ADF del Vallès Occidental.

A les comarques de l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Berguedà, el Lluçanès, Osona, el Moianès, el Maresme i el Vallès Oriental, segueixen amb el model dels anys anteriors.

Els mitjans tècnics i humans es divideixen en tres sectors de prevenció: Metropolitana Nord (Vallès Oriental, Barcelonès i Maresme), Metropolitana Sud (Anoia i Baix Llobregat) i Centre (Bages, Berguedà, Moianès, Lluçanès i Osona). A cada sector hi ha centres de control ubicats principalment en instal·lacions de les seus de federacions d’ADF o ADF, que mantenen una comunicació contínua amb el centre de control central ubicat a Barcelona. El dispositiu té assignats, a més, operadors a la sala central del Cos d’Agents Rurals a Torreferrussa (Santa Perpètua de Mogoda).

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT