ADF Alt Maresme

Notícies

Dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan 2023

Sant Joan

Ja tornem a tenir aquí una de les jornades més perilloses pel que fa al risc d’incendi forestal: la revetlla de Sant Joan. Enguany, per la nit més curta de l’any, des de l’ADF Alt Maresme ens sumem, un any més, al dispositiu especial per a l’extinció d’incendis que es muntarà a Catalunya, coordinat amb els Bombers de la Generalitat, Agents Rurals i les Policies Locals. Estarem de guàrdia, des de les 19h del divendres 23 fins a les 03h del dissabte 24, per qualsevol emergència als nostres municipis.

La nit de Sant Joan és una nit que preocupa a tots els cossos d’emergències. Com cada any, les ADF de la Federació d’ADF del Maresme i S.E. del Vallès Oriental es van reunir ahir a la sala polivalent de la comissaria de la Policia Local de Cabrera per preparar el dispositiu de seguretat de la revetlla de Sant Joan i com encarar la Campanya Forestal 2023.

Malgrat les pluges de les darreres setmanes, el boscos maresmencs encara estan secs. Això pot generar una falsa sensació de seguretat i que els ciutadans es relaxin a l’hora de llençar pirotècnia. Cal recordar que, tot i aquestes precipitacions, el risc d’incendi continua existint, així que hem de ser molt prudents a l’hora d’utilitzar els petards.

Com cada any, treballarem coordinadament amb els Parcs de Bombers de la zona (Pineda, Malgrat i Tordera) i les policies locals de Calella, Pineda Santa Susanna, Malgrat i Palafolls, per intentar que durant la revetlla de Sant Joan no es desencadenin incendis i, en cas que n’hi hagin, siguin el menys greus possible.

A més, des de la nostra oficina, ens coordinarem amb l’ADF de Tordera i l’ADF Vallalta que s’encarregarà dels municipis de Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta.

En total, tindrem sis vehicles amb kit d’aigua, 2 de coordinació i recolzament i una quinzena de voluntaris que treballaran, des de les 19:00h del divendres 23 i fins, com a mínim, les 03:00h del dissabte 24.

Així doncs, demanem a la ciutadania màxima responsabilitat a l’hora de llençar la pirotècnia. Al mes d’abril ja vam tenir el primer ensurt de la temporada a Calella, on les flames van cremar 1.500 m² a la zona de Valldenguli, al voral de la C-32.

66 voluntaris estaran de guàrdia al Maresme

A tot el Maresme, en total serem més de 66 voluntaris, 27 vehicles i 2 remolcs amb cuba (20 vehicles d’aigua lleugers, 2 vehicles pesants d’aigua, 1 tractor amb cuba i 4 vehicles de coordinació), de servei durant la revetlla de Sant Joan. Aquest és l’equip de voluntaris de totes les ADF del Maresme que treballaran per tal d’evitar incendis forestals a la nostra comarca:

ADF Alt Maresme: 3 vehicles d’aigua lleugers, 1 de coordinació. 8 voluntaris

ADF Tordera: 1 vehicle d’aigua lleuger. 3 voluntaris

ADF Vallalta: 3 vehicles d’aigua lleuger. 8 voluntaris

ADF Serralada de Montalt: 2 vehicles d’aigua lleugers, 1 vehicle pesant d’aigua. 8 voluntaris.

ADF Serra de Marina: 3 vehicles d’aigua lleugers, 1 vehicle pesant d’aigua, 1 vehicle de coordinació. 10 voluntaris.

ADF Burriac: 2 vehicles d’aigua lleugers, 1 remolc cuba. 5 voluntaris.

ADF Vilassar de Dalt: 1 vehicle d’aigua lleuger, 1 remolc cuba. 6 voluntaris.

ADF Teià: 1 vehicle d’aigua lleuger, 1 tractor amb cuba, 1 vehicle de coordinació. 5 voluntaris.

ADF Alella: 1 vehicle d’aigua lleuger, 1 vehicle de coordinació. 7 voluntaris.

ADF La Conreria: 2 vehicles d’aigua lleuger. 6 voluntaris.

Recordem, de nou, que està prohibit llençar petards i fer foc a menys de 500 metres de qualsevol massa forestal i que en cas de veure fum o flames, cal trucar immediatament al telèfon 112.

En la situació que tenim, qualsevol petard o una bengala que caigui on no toca, pot ser catastròfic i provocar un gran incendi forestal. Així doncs, demanem màxima prudència i responsabilitat en aquesta revetlla, on tots ens ho volem passar bé i no tenir cap ensurt!

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT