ADF Alt Maresme

Notícies

Demà hi haurà 31 comarques amb el nivell 2 del Pla Alfa activat a causa de l’elevat risc d’incendi

Prevenció

Situació molt complicada aquest diumenge amb l’arribada d’un nou episodi de vent que farà pujar la temperatura i baixar la humitat a gairebé tot Catalunya. Aquestes condicions, sumades a la sequera excepcional que fa anys que patin, a obligat a activar a 31 comarques el nivell 2 del Pla Alta, per risc alt o molt alt d’incendi forestal. La mesura afecta gairebé tot Catalunya.

A partir del nivell 2, es prohibeixen o es restringeixen determinades activitats que puguin provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la pràctica d’activitats esportives, de treballs forestals o agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure.

Des del Cos d’Agents Rurals i les ADF es demana extremar les precaucions a l’hora d’accedir al medi natural.

Suspeses 2.400 activitats per demà diumenge a 277 municipis

Per aquest motiu, i com a mesura addicional, s’han suspès totes les activitats que poden suposar un risc d’incendi a 277 municipis de Catalunya, on e preveu un nivell molt alt d’incendi forestal. Són municipis situats en 25 comarques on el perill d’incendi ja és alt, però que a nivell municipal el perill encara és més elevat. Aquesta mesura es pren en aplicació del Reial Decret-Llei 15/2022 de mesures urgents per a la prevenció d’incendis forestals que preveu mesures restrictives addicionals en cas de perill molt alt o extrem d’incendi. En concret, per demà s’han suspès un total de 2.400 activitats de risc previstes per demà i que no es podran dur a terme.

Quan s’activen els nivells 2 i 3 es restringeixen o directament es prohibeixen aquelles activitats que puguin acabar provocant un incendi forestal. És el cas, per exemple, de la possibilitat d’encendre foc, de fer servir barbacoes o de fer treballs agrícoles.

També demana que es truqui immediatament amb el telèfon d’emergències 112 si es detecta alguna columna de fum.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT