ADF Alt Maresme

Notícies

Onada d’incendis al nord d’Espanya: 120 incendis actius

Incendis
Mapa dels incendis al nord d'Espanya (Foto: NASA)

No ha començat (teòricament) la temporada d’incendis forestals i ja hem de parlar d’una greu onada d’incendis al nord d’Espanya. Astúries s’emporta la pitjor part dels incendis, que també afecten Cantàbria i Galícia. En el que portem d’any, han cremat a tota la Península 27.000 hectàrees, més que el total d’alguns anys sencers, com el 2018.

Al Principat d’Astúries hi ha arribat a haver més de 120 incendis actius, repartits en 35 municipis. El fort vent i la greu sequera compliquen les tasques d’extinció, que aquest divendres s’han reforçat amb més mitjans aeris i terrestres.

La proximitat de les flames a algunes poblacions ha fet evacuar 372 persones i una desena de centres escolars han suspès les classes.

La Guàrdia Civil investiga possibles sospitosos gràcies a les imatges de càmeres de vigilància, però encara no s’ha fet cap detenció.

La Guàrdia Civil ja n’està investigant possibles sospitosos gràcies a les imatges de diferents càmeres de videovigilància, però encara no s’ha fet cap detenció.

Cantàbria: 330 incendis durant el mes de març

Una altra de les comunitats autònomes que està afectada per les flames és Cantàbria. En aquesta comunitat, durant tot el mes de març hi ha hagut 330 focs i, segons informa el Govern regional, tots han estat provocats.

Hores d’ara, encara continuen actius 38 incendis.

32.000 hectàrees cremades a tot Espanya en 3 mesos

Els incendis forestals que han arrasat Espanya en els primers tres mesos de l’any, han cremat més hectàrees que el total en alguns anys sencers. Segons dades dels satèl·lits del Sistema Europeu d’Informació sobre Incendis Forestals (EFFIS, per les seves sigles en anglès), en el que portem d’any s’han cremat 31.953 hectàrees. Això és una xifra superior a les registrades els anys 2008 (10.073 ha); 2010 (19.779 ha); 2014 (22.001 ha) i 2018 (12.433 ha).

Al País Valencià, els Bombers han estabilitzat l’incendi de Vilanova de Viver. Segons l’últim balanç oficial, s’han cremat unes 4.700 hectàrees

2022, el pitjor estiu del segle XXI

El 2022 es van cremar a tot Espanya 306.555 hectàrees, en el considerat pitjor exercici d’incendis des de començaments de segle i el cinquè pitjor des que hi ha registres.

Catalunya, en alerta per risc d’incendi

A casa nostra, des de dimecres, tot el país té el Pla Alfa activat. És per això que per aquest cap de setmana, el Cos d’Agents Rurals manté activat el nivell 2 del Pla Alfa a 29 comarques, on s’han anul·lat les activitats amb risc d’incendi que hi havia autoritzades. De cara a demà, el nivell 2 també s’activarà a l’Alt Empordà.

Només el Maresme, el Vallès Oriental, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà, el Pla de l’Estany, la Garrotxa, el Ripollès, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran tindràn el nivell 1 activat.

Davant d’aquesta situació, novament, cal fer una crida a la prudència i a extremar les precaucions al medi natural.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT