ADF Alt Maresme

Notícies

Millora de la seguretat davant els incendis forestals

Prevenció
Un membre de l'ADF Alt Maresme fent treballs de desbrossament, en una imatge d'arxiu

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha obert una línia de subvencions per a la millora de la seguretat d’urbanitzacions davant possibles incendis forestals. Aquestes ajudes, dotades amb 1 milió d’euros, són ja de cara la campanya d’estiu 2021. Els ajuntaments interessats poden sol·licitar aquestes ajudes per realitzar treballs de tractament i vegetació en les franges de protecció perimetral de les urbanitzacions dels seus municipis fins al 21 de gener i l’execució s’haurà de fer abans del 31 de juliol.

Aquesta convocatòria de subvencions dona continuïtat al foment de mesures de prevenció d’incendis forestals que durant l’any 2020 va promoure 110 actuacions en urbanitzacions amb una superfície gestionada de més de 700 hectàrees. Aquestes actuacions incentiven l’autoprotecció dels nuclis habitats.

La situació de les zones urbanes-forestals continua sent una de les principals preocupacions dels cossos de prevenció i extinció d’incendis forestals (Bombers, ADF’s, Agents Rurals,…)

Els treballs que se subvencionen consisteixen en aclarir l’estat arbori i estassar l’estrat arbustiu, en una franja de com a mínim 25 metres d’amplada en els terrenys arbrats i de matoll que envolten les urbanitzacions. Es respecta un arbre cada sis metres (tenint en compte la mida) i es neteja el sotabosc deixant les espècies que no són inflamables.

Aquestes actuacions que es sol·liciten ara, s’hauran d’executar abans del 31 de juliol de 2021. Cal recordar que les franges de protecció perimetral tenen una doble funció: d’una banda, serveixen per mitigar l’acció d’un foc procedent de la zona forestals per facilitar les tasques d’extinció i, així, salvaguardar els béns i les persones; i d’altra, aquestes franges han de prevenir el progrés d’un incendi originat dins de la zona urbana i evitar que s’estengui a la massa forestal.

L’any passat, el Departament d’Agricultura va atorgar 497.060 euros que van permetre actuar en 42 municipis i realitzar 110 actuacions en urbanitzacions amb una superfície gestionada de més de 700 hectàrees.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT