ADF Alt Maresme

Notícies

Dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan 2022

Sant Joan

Ja tenim aquí una de les jornades més perilloses pel que fa al risc d’incendi forestal: la revetlla de Sant Joan. Enguany, per la nit més curta de l’any, des de l’ADF Alt Maresme ens sumem, de nou, al dispositiu especial per a l’extinció d’incendis que es muntarà a Catalunya, coordinat amb els Bombers de la Generalitat i les Policies Locals. Aquest any, degut a la situació d’incendis que hi ha a Catalunya, allargarem la guàrdia, començant així a les 15h del dijous 23 fins a les 03h del divendres 24, estant com a mínim 12 hores operatius per qualsevol emergència als nostres municipis.

La nit de Sant Joan és una nit que preocupa a tots els cossos d’emergències. Aquest any però, preocupa encara més per la greu sequera que portem acumulada durant 2 anys. Si a més hi sumem la extraordinària onada de calor que hem patit aquesta darrera setmana, genera encara més perill en aquesta nit especial ja de per si, molt perillosa.

Com cada any, treballarem coordinadament amb els Parcs de Bombers de la zona i les policies locals de Calella, Pineda Santa Susanna, Malgrat, Palafolls i Tordera, per intentar que durant la revetlla de Sant Joan no es desencadenin incendis i, en cas que n’hi hagin, siguin el menys greus possible.

A més, des de la nostra oficina, ens coordinarem amb l’ADF Tordera i l’ADF Vallalta que s’encarregarà dels municipis de Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta.

En total, tindrem set vehicles amb kit d’aigua, 2 de coordinació i recolzament i una vintena de voluntaris que treballaran, des de les 15:00h del dijous 23 i fins, com a mínim, les 03:00h del divendres 24.

Així doncs, i ara més que mai, demanem a la ciutadania màxima responsabilitat a l’hora de llençar la pirotècnia. Aquest mes ja hem tingut un primer ensurt a Calella, a la zona del Torrent de les Basses, on les flames van cremar 5.500 m² de canyes.

Recordem, de nou, que està prohibit llençar petards i fer foc a menys de 500 metres de qualsevol massa forestal i que en cas de veure fum o flames, cal trucar immediatament al telèfon 112.

En la situació que tenim, qualsevol petard o una bengala que caigui on no toca, pot ser catastròfic i provocar un gran incendi forestal. Així doncs, demanem màxima prudència i responsabilitat en aquesta revetlla, on tots ens ho volem passar bé i no tenir cap ensurt!

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT