ADF Alt Maresme

Notícies

Activat en fase d’alerta el Pla INUNCAT al Maresme

El Temps

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) en fase d’alerta en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen que a partir d’aquesta tarda i fins demà a la tarda poden haver-hi xàfecs intensos acompanyats de tempesta i, localment, de fenòmens de temps violent (pedra i/o ratxes molt fortes de vent) a gran part de Catalunya, excepte a l’extrem sud.

L’episodi, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, preveu que serà especialment intens durant la matinada de dijous a divendres. Es podrà superar el llindar de 20 mm en 30 min i de forma local es pot superar el registre de 40 mm / 30 min.

Així doncs, cal tenir presents algunes recomanacions com extremar les precaucions a les zones properes a rius, rieres i torrents de tot el territori que puguin patir inundacions a causa de les pluges intenses, no apropar-s’hi en cap cas creuar-los en cas de pluja abundant o inundació.

En cas de pluja intensa, cal allunyar-se de punts baixos, guals i zones inundables.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o riueres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

En cas de necessitat, s’ha de trucar immediatament al telèfon d’emergències 112.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT