ADF Alt Maresme

Notícies

L’episodi de temperatures extremes fa activar el nivell 2 Pla Alfa a gran part de Catalunya

Onada de calor

Aquest dimarts arribarem en el pic de la calorada de la setmana. Aquestes temperatures extremes ha fet que s’activi en fase d’alerta el Pla PROCICAT i també s’ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a la gran majoria de comarques catalanes, excepte algunes de la demarcació de Barcelona i del Pirineu.

Calor. Molta calor la que tindrem aquest dimarts. Les temperatures tocaran sostre amb valors de fins a 42ºC a punt de Lleida. Però els registres oscil·laran entre els 39 i 40 graus a gran part de Catalunya. A les comarques del litoral, les temperatures estaran entre els 30 i els 34ºC.

De cara a la previsió de temperatures extremes, el nivell 2 del Pla Alfa s’ha activat 26 comarques, mentre que el nivell 1 estarà activat a 10 comarques, entre les quals el Maresme.

D’altra banda, el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) s’ha activat en fase de prealerta a la meitat sud i centre del país.

Cal recordar que amb el nivell 2 del Pla Alfa es prohibeixen o restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

Així doncs, en cas de veure fum o foc, cal trucar immediatament al telèfon 112.

El PROCICAT, en fase d’alerta

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per calor molt intensa dimarts a partir del migdia arreu del país i especialment a les comarques de Lleida i la Garrotxa.

En aquest sentit, cal tenir presents aquests consells per tal d’evitar ensurts per culpa de la calor

  1. Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  2. Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  3. Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  4. Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  5. Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  6. Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  7. Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  8. Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT