ADF Alt Maresme

Notícies

Alerta per l’elevat perill d’incendi fins dimecres

Incendis

El Cos d’Agents Rurals activa el nivell 3 del Pla Alfa a 57 municipis de 8 comarques a partir de les 00:00h. A partir d’aquesta hora, es restringeixen els accessos a sis espais naturals protegits: el Cap de Creus, la serra del Montsant, el Montgrí, el Garraf i l’Albera i Montmell-Marmellar.

Segons les previsions meteorològiques, aquest dimarts serà el dia més complicat, on els valors màxims de temperatura a l’interior del país i a punts de les comarques de Girona poden arribar als 44 ºC assolint també el màxim perill d’incendi.

Demà és un dia preocupant pel que fa a la calor i el risc d’incendi forestal. La tercera gran calorada de l’estiu, ens portarà unes temperatures més altes que fa una setmana, amb les màximes més altes de Catalunya entre els 41 i 44 ºC.

Des del Govern de la Generalitat es fa una crida a extremar les precaucions arran d’un nou episodi d’elevat perill d’incendi forestal que s’allargarà fins dimecres dia 19 de juliol.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informa de perill que alerta d’una situació que arriba del sud amb temperatures extremadament altes i humitats relatices molt baixes de seguida que ens allunyem del litoral i, en molts indrets, sense recuperació nocturna.

El dia de màxima preocupació és demà i es preveu un perill molt alt cap al litoral, prelitoral i interior on la pluviometria és més deficitària. A més, la possible presència de vents de component sud pot agreujar el perill cap a l’Empordà on, a més, després entra la tramuntana. Les comarques amb més afectació són l’Alt Camp, l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

El Pla INFOCAT, en alerta

Protecció Civil ha posat també el Pla INFOCAT en fase d’alerta per aquest dimarts per la calor molt intensa, vent i humitats baixes.

Arran d’això, el mapa del Pla Alfa nivell 2 del Pla Alfa a gairebé tot Catalunya.

57 municipis tindran el nivell 3 activat i es tancaran els accessos de 6 espais naturals protegits: Garraf, Montsant, Montmell-Marmellar, Mongrí, Cap de Creus i l’Albera.

També s’han suspès 1400 activitats, entre elles activitats relacionades amb accions amb l’ús de radials i bufadors, activitats apícoles o forestals.

El Pla PROCICAT, en alerta

D’altra banda, Protecció Civil també ha activat el Pla INFOCAT en fase d’alerta. Des del Servei Meteorològic de Catalunya han alertat també de l’arribada d’una massa d’aire càlida i seca juntament amb l’elevada insolació en aquesta època de l’any afavorirà fins dimecres un episodi de calor intensa. El pic principal serà demà, 18 de juliol, on els valors màxims de temperatura a l’interior del país oscil·laran entorn dels 42 ºC i localment al voltant dels 44 ºC a punts de les comarques de Girona, on s’assolirà el perill màxim. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l’avís de situació meteorològica de perill per calor molt intensa amb un perill màxim.

A més, aquest episodi també comportarà temperatures mínimes elevades durant les 2 pròximes matinades, sobretot la de dimecres i ha emès un avís de calor nocturna intensa

A banda, a punts de les comarques del nord-oest durant el vespre i nit de dimarts, arribaran algunes tempestes procedents de l’Aragó que podran anar acompanyades de ratxes fortes de vent i possibles tempestes elèctriques que podrien originar algun incendi forestal.

L’episodi de calor afluixarà notablement durant la jornada de dimecres malgrat que la calor, sobretot a Ponent continuarà sent destacada. Independentment, aquest dimecres al nord de l’Alt Empordà bufarà tramuntana amb ratxes màximes entorn dels 70 km/h.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT