ADF Alt Maresme

Notícies

Dues noves borrasques tornaran a regar Catalunya

El Temps
Un dia de pluja, a Santa Susanna (Foto: Arxiu)

Ja tenim aquella inestabilitat que tant trobàvem a faltar, en un episodi de pluges que no es farà sortir de la sequera, però que servirà per aturar-la i per donar de beure als boscos i als camps. A més, serà una pluja d’anar fent, no pas torrencial. I el més important: les nevades sumaran un bon gruix de neu a tot el Pirineu que, tard o d’hora, repercutirà en el cabal dels rius i en els embassaments.

Dues noves borrasques regaran Catalunya la nit de dijous a divendres i dissabte. La primera línia de pluges ens creuarà aquesta matinada i fins a les 10 del matí. Les precipitacions entraran per les Terres de l’Ebre i marxarà pel Pirineu i per l’Alt Empordà. Serà una matinada plujosa que deixarà entre 10 i 20 mm a les Terres de l’Ebre, Catalunya Central, interior de les comarques de Girona i Pirineu. On menys plourà serà a la costa, entre el Garraf i la Costa Brava, juntament amb la Vall d’Aran. La neu, també es deixarà veure per sobre dels 1.200 metres i s’acumularan gruixos de fins a 20 cm a 1.400 metres al Pirineu Occidental, mentre que a la resta del Pirineu hi haurà gruixos d’entre 5 i 20 cm.

Dissabte, segona tongada de pluges

La segona tongada de precipitacions serà més activa, més generosa i més extensa. Dissabte no veurem el sol. Tindrem un dissabte d’aquells de paraigua, impermeable i botes d’aigua.

Fins al migdia, plourà al nord del país, a totes les comarques de Barcelona i al Camp de Tarragona, amb registres que poden superar, localment, els 20 mm entre el Vallès, el Maresme i la Selva. A la tarda plourà a qualsevol indret del país, si bé les precipitacions es mouran cap a les comarques de Girona al final del dia. De cara a primera hora de diumenge, les pluges ja hauran marxat.

La neu serà abundant a tot el Pirineu, especialment al vessant sud per sobre dels 1.000 metres, i persistirà durant tot el dia, amb una cota de neu que pujarà fins als 1.600 metres durant la tarda. S’esperen gruixos de 30 cm al Ripollès i podrien superar els 80 cm a les muntanyes de la vall Fosca i a la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT