ADF Alt Maresme

Notícies

L’onada de calor durarà, com a mínim, 10 dies

El Temps

Comença el tercer episodi de calor de l’any, i la segona onada de calor de la temporada, que es podria encadenar amb una tercera. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activat l’avís per calor per als propers dies. En aquest sentit, Protecció Civil ha posat en alerta el pla PROCICAT i manté en prealerta el pla INFOCAT.

Tercer episodi de calor del que portem d’any. La primera calor extrema va arribar a mitjans de maig, amb desenes i desenes de rècords de temperatures màximes, en un maig sense precedents. De fet, dos dels rècords assolits es van registrar al Maresme.

La segona va ser entre el 15 i el 18 de juny, encara a la primavera, quan va arribar la primera onada de calor de l’any, amb quatre dies consecutius amb valors màxims de 43ºC.

Ara, una nova onada de calor però amb unes altres característiques.

Si l’anterior onada de calor va durar quatre dies amb una calor asfixiant amb valors que fan superar els 40ºC, aquesta serà diferent. L’onada de calor arrenca avui i no té un final clar. No arribarem a batre cap rècord, no s’esperen valors més alts de 43ºC però, en canvi, durarà dies i més dies: tota aquesta setmana i gran part de la vinent.

Potser a l’inici de la propera setmana la calor disminueix una mica, però tornarà a remuntar per acabar en una altra onada de calor a mitjans de setmana. Podria ser que dues onades de calor s’uneixin. Caldrà però, seguir seguir les actualitzacions de la previsió.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT