ADF Alt Maresme

Notícies

L’onada de calor fa disparar el risc d’incendi forestal

Onada de calor
Previsió de perill d'incendi forestal per als pròxims dies (Dept. Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural)

Estem en plena pada de calor. A cada dia que passa, la temperatura puja una mica més. El pic de calor es preveu que arribi entre divendres i dissabte. En aquesta condicions, amb altes temperatures i baixa humitat, el perill d’incendi va a l’alça els pròxims dies.

La segona onada de calor de la temporada sembla no tenir un final proper. De cara a l’inici de la setmana vinent, la calor pot disminuir una mica, però tornarà a remuntar a les acaballes de la setmana, amb una possible nova onada de calor.

El pic de calor d’aquesta situació de temperatures molt altes arribarà entre divendres i dissabte. En l’inici del cap de setmana és quan hi haurà més temperatures de 40ºC a Ponent i quan el termòmetre saltarà per sobre dels 35ºC a més comarques. La temperatura nocturna, també tocarà sostre durant el cap de setmana.

L’última actualització del Servei Meteorològic de Catalunya ha incrementat de l’avís a taronja a vermell per calor a tot Catalunya.

El perill d’incendi, a l’alça els propers dies

Amb aquests ingredients, el perill d’incendi anirà clarament a l’alça els pròxims dies. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe en el qual s’alerta que els pròxims deu dies poden ser realment complicats a causa de la forta calor i persistent. El risc d’incendi passarà a ser molt alt i, fins i tot, extrem a molts indrets de l’interior, prelitoral i litoral amb més dèfici hídric.

L’afectació principal s’espera a les comarques centrals, punts del Prepirineu, al Montser i a l’Alt Empordà, en alguns casos per la possible aparició puntual del vent de marinada o de tramuntana, però sobretot perquè són les zones que més dèficit hídric arrosseguen.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT