ADF Alt Maresme

Notícies

Nou episodi d’altes temperatures el cap de setmana

El Temps
Temperatura prevista per diumenge a les 13h, segons el mapa Model GSF (Font: Windy.com)

Des de fa setmanes, tenim la calor al damunt, en alguns casos, fins i tot, ha estat tant intensa com a l’estiu. Demà divendres al migdia, després del petit descens d’avui, la temperatura farà un salt cap amunt i s’accentuarà durant el cap de setmana, amb nits tropicals al litoral i molta xafogor.

Aquest segon cap de setmana de juny tornarà a ser molt càlid. A la costa, es fregaran els 30ºC, tot i que puntualment se superarà aquesta xifra, mentre que al prelitoral i comarques interiors, les temperatures arribaran als 35ºC. Als indrets més càlids de la Catalunya Central, Ponent i Prepirineu hi podria haver registres d’entre 37 o 38ºC.

De moment, hi ha activat un avís per temperatura màxima superior als 36ºC per demà divendres a les comarques de Lleida i per dissabte, es preveu que les temperatures superin els 37ºC a la zona.

Possible onada de calor la setmana vinent

S’acosta la revetlla de Sant Joan i les previsions cada vegada ens fan preocupar cada vegada més a tots els cossos d’emergència que treballarem aquesta nit.

Els mapes no es posen d’acord. Els mapes del model americà (GFS) i del modeu europeu (IFS), mostren que no tots els escenaris la temperatura a 850 hPa (Uns 1.500 metres d’altitud) va a l’alça a partir de dilluns. Alguns mapes la mantenen i d’altres mostren que podria baixar la temperatura.

Sigui com sigui, haurem d’anar seguint la previsió meteorològica per veure què passa finalment, ja que s’acosta la nit més complicada de l’any i la calor agreuja el perill d’incendi forestal, en una campanya que ja de per si es preveu molt complicada.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT