ADF Alt Maresme

Notícies

Protecció Civil activa l’alerta del pla INUNCAT per la previsió de fortes pluges aquest dijous

El Temps
Protecció Civil ha activat el Pla INUNCAT al Maresme de cara a demà dijous

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluges intenses a partir de demà al matí a qualsevol comarca del país. Alerta que poden caure més de 20 l/m² en 30 minuts i anar acompanyats de tempesta i localment algun fenomen de temps violent. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions en els desplaçaments i les activitats a l’exterior. De cara a la tarada, les tempestes més fortes afectaran a les comarques interiors.

Protecció Civil ha activat aquesta tarda l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de fortes pluges demà dijous a qualevol comarca catalana, i especialment al litoral i prelitotral central i Prepirineu.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses, que podran superar els 20 l/m² en 30 minuts, gairebé a tot Catalunya. Quan es preveu més intensitat de precipitacions serà entre les 8 i les 20 hores.

Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Abans que arribin les pluges, cal netejar els embornals que poden estar bruts. A més, cal respectar els tancaments i senyalitzacions que es puguin fer des dels municipis i totes aquelles accions que duguin a terme en el marc del seu pla municipal.

També cal evitar deixar el vehicle en rieres o zones inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT