ADF Alt Maresme

Notícies

Arriba l’horari d’estiu: a les 02h seran les 03h

General

Arriba l’últim diumenge del mes de març i com és habitual, amb ell arriba l’horari d’estiu i a les 02 de la matinada haurem d’avançar els rellotges una hora i passaran a ser les 03h. Perdem, per tant, una hora de son, però guanyem una hora de sol a les tardes.

Un cop mes hem de canviar l’hora dels rellotges. Aquesta propera matinada deixarem enrere l’horari d’hivern i entrarem el d’estiu. Amb el nou canvi d’hora també arriben les crítiques i el debat de si cal seguir tenir dos horaris.

Mentre experts i institucions segueixen debatent si s’estalvia energia aprofitant la llum natural i l’eficàcia d’estalvi, aquesta propera matinada, haurem d’avançar els rellotges una hora: a les 02h seran les 03h. Entrarem d’aquesta manera, en l’horari d’estiu.

Canvi d’hora com a mínim fins el 2026

El govern espanyol ha plantejat que haurem de canviar l’horari dues vegades l’any fins el 2026, és a dir, que tindrem quatre anys més de canvis horaris.

L’11 de març es va publicar el BOE les dates en que haurem de canviar d’hora els quatre pròxims anys.

Així doncs, tot i les crítiques i les demandes de la UE i l’augment dels preus de l’energia a causa de la guerra de Rússia a Ucraïna, l’Executiu de Sánchez ja ha fixat quins dies haurem de moure les manetes del rellotge hora amunt, hora avall. De moment, aquesta propera matinada. Perdem així, una hora de son, però els dies cada vegada més llargs.

Els propers canvis d’hora

Les dates en què haurem de canviar l’hora dels rellotges els propers anys seran:

Horari d’estiu (s’avancen els rellotges: a les 02h seran les 03h):

2023: diumenge 26 de març

2024: diumenge 31 de març

2025: diumenge 30 de març

2026: diumenge 29 de març

Horari d’hivern (s’endarrereixen els rellotges: a les 03h seran les 02h):

2022: diumenge 30 d’octubre

2023: diumenge 29 d’octubre

2024: diumenge 27 d’octubre

2025: diumenge 26 d’octubre

2026: diumenge 25 d’octubre

La Unió Europea i el canvi d’hora

Fa molts anys que hi ha el debat dels horaris d’estiu i hivern a Europa. De fet, l’any 2018, la Comissió Europea va plantejar suprimir definitivament el canvi d’hora i es va demanar als Estats membres que prenguessin una decisió: o quedar-se l’horari d’estiu o l’horari d’hivern, però que posessin fi als canvis horaris.

Però enmig del debat, va aparèixer la pandèmia de la COVID-19 i va aparcar en un segon pla la discussió.

Així que ens haurem de carregar de paciència com a mínim 4 anys més i esperar que els mandataris mundials i experts es posin d’acord i fixin un horari definitiu tot l’any.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT