ADF Alt Maresme

Notícies

La Volta a Catalunya passarà demà per l’Alt Maresme

General
Moment de la sortida de La Volta, a Calella, l'any 2021 (Foto: arxiu)

Avui ha començat la 103ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya amb una primera etapa de 174 km amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols. No serà fins demà dimarts, 19 de març, quan els 175 corredors i els seus equips passin pels nostres municipis, durant el recorregut de la segona etapa de la prova, que començarà a Mataró i acabarà a Vallter 2000. El pas dels esportistes per la N-II farà que la circulació al trànsit es talli durant 1 hora aproximadament.

Demà a les 11:50h es donarà inici a la segona etapa (i la més llarga) de La Volta a Catalunya, amb un recorregut de 186,5 km entre Mataró i Vallter / Setcases (Vall de Camprodon). A les 11:55h es donarà la sortida real i començarà l’etapa oficialment. El pas de la prova farà que la circulació habitual per la N-II es vegi afectada i quedi tallada fins que no hagin passat tots els corredors i els seus equips. En total passaran 175 corredors, 70 cotxes i 20 motos, acompanyats per un dispositiu de Mossos d’Esquadra amb 69 efectius de diverses unitats.

Horaris de pas previstos

(Els horaris de tall i reobertura de la carretera N-II són aproximats i estan subjectes al transcurs de la prova)

Està previst que La Volta passi a Calella entre les 12:19 h i les 12:22 h. Per tant, la circulació per la N-II es tallarà a les 11:15 h i es reobrirà a les 12:30 h.

A Pineda de Mar, la previsió és que els participants passin entre les 12:23 h i les 12:26 h. Aquí es tallarà la N-II de les 12 h a 13 h.

Per Santa Susanna La Volta passarà entre les 12:27 h i les 12:30 h. La circulació per la N-II quedarà tallada entre les 12:15 h i les 13:15h.

A Malgrat de Mar arribaran entre les 12:30 h i les 12:33 h i a Palafolls, ho faran entre les 12:33 h i les 12:37 h. La circulació per l’N-II per aquests municipis quedarà tallada entre les 12 h i les 13 h.

Finalment, La Volta arribarà a Tordera entre les 12:39 h i les 12:43 h. Aquí la circulació per la N-II quedarà afectada entre les 12:00 i les 13:30h.

Recorregut complet de la 103a edició Volta a Catalunya

  • Etapa 1. Dilluns 18 de març: Sant Feliu de Guíxols – Sant Feliu de Guíxols
  • Etapa 2. Dimarts 19 de març: Mataró – Vallter / Setcases (Vall de Camprodon)
  • Etapa 3. Dimecres 20 de març: Sant Joan de les Abadesses – Port Ainé (Pallars Sobirà)
  • Etapa 4. Dijous 21 de març: Sort (Turisme Pallars Sobirà) – Lleida
  • Etapa 5. Divendres 22 de març: Altafulla – Viladecans
  • Etapa 6. Dissabte 23 de març: Berga – Queralt
  • Etapa 7. Diumenge 24 de març: Barcelona – Barcelona

La Volta es podrà seguir en directe per TV a 190 països

La Volta arriba a la seva 103ª edició consolidada entre l’elit de les proves ciclistes generant un interès mediàtic a nivell mundial. La prova copsarà tot el protagonisme esportiu, i comptarà amb una cobertura televisiva en directe que podrà seguir-se als cinc continents. Una cobertura mediàtica de la prova que arribarà a 190 territoris de tot el món gràcies a la difusió de 36 televisions i plataformes digitals i 3 agències de notícies.

Com es pot veure en el mapa de difusió televisiva de l’empresa francesa ASO (organitzadora del Tour de França) i responsable de la comercialització dels drets televisius de la prova catalana, la Volta genera un gran impacte mediàtic a nivell mundial.

La Volta Ciclista a Catalunya es posiciona com una de les proves de referència en l’àmbit ciclista professional. El prestigi assolit al llarg dels anys ha fet que, any rere any, els millors ciclistes del món incloguin la prova catalana dins del seu calendari internacional. Aquest 2024 seran tres les agències internacionals responsables de distribuir les imatges al món, parlem de la AFP TV,  la EVS i la SNTV.

A l’Estat es podrà seguir la prova per la Televisió de Catalunya (a través del canal Esport 3), RTVE (a través del canal Teledeporte) i per Eurosport. L’interès mediàtic que desperta la Volta permetrà fer-ne un seguiment exhaustiu per televisió gràcies a les 2 hores d’emissió en directe, que s’efectuarà de cadascuna de les set etapes de la prova.

A Europa la Volta es podrà seguir a 54 països diferents gràcies a la senyal d’ Eurosport. Així mateix la TV2  Sport realitzarà una retransmissió en directe que es podrà seguir a Noruega i Dinamarca. La presència de la cursa a més a més, arribarà a tots els continents gràcies a les retransmissions diàries d’operadors del prestigi, com Eurosport Asia que distribuirà les imatges a Àsia i Oceania, Claro Sport que emetrà a l’Amèrica Llatina, Supersport al continent Africà, o Abu Dhabi Sports a l’Orient Mitjà. La prova s’emetrà per canals de televisió de la importància de Caracol TV  a Colòmbia, Meridiano a Veneçuela, TVC Deportes a Mèxic, la SBS Austràlia, la Jsports al Japó o la NBC  als Estats Units.    

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT