ADF Alt Maresme

Notícies

Cap de setmana amb la primera onada de calor de l’estiu i risc extrem d’incendi forestal

Incendis
Membres del PVI i ADF Alt Maresme fent tasqueses de vigilància

S’acosta la primera onada de calor de l’estiu, que provocarà la persistència d’altes temperatures i humitats molt baixes des de demà dissabte i fins dimecres o dijous de la setmana vinent, sense treva. Si fins ara en els pics de calor que hem viscut la temperatura màxima tocava els 40 ºC un o, com a màxim, dos dies, amb l’onada de calor que s’espera a partir de d’avui les màximes extremes ens acompanyaran almenys tres dies consecutius.

Degut aquesta situació meteorològica, el Servei de Prevenció d’Incendis del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un primer informe de perill d’incendi forestal que durarà fins demà dissabte a les comarques del Prepirineu Occidental i del pla de Lleida. A partir de llavors, probablement, s’emetrà un nou informe de perill d’incendi actualitzant l’afectació principal i/o parcial de les diferents zones del país a les condicions meteorològiques i l’estat de la sequera i la vegetació al llarg del territori.

Les temperatures màxicmes oscil·laran entre els 39 i 41 ºC a Ponent, al Pirineu estaran entorn als 38 ºC i a la resta del territori entre els 35 i 38 ºC, puntualment més baixos al litoral.

Màxima precaució aquest cap de setmana

Durant aquest episodi d’altes temperatures cal extremar les precaucions al medi natura. Recordem que és prohibit fer foc al bosc i en els 500 metres que l’envolta.

Si vas al medi natural amb cotxe particular, aparca bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars.

Avís activat per calor intensa

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per calor intensa, així com també un avís per calor nocturna intensa a tot Catalunya. Aquestes alertes s’activaran el diumenge.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT