ADF Alt Maresme

Notícies

Tancat l’accés a tres parcs naturals de l’Empordà per l’elevat risc d’incendi a 20 municipis

Incendis
Els Agents Rurals tancant l'accés a un Parc Natural (Foto: Agents Rurals)

Aquest dijous s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 20 municipis de l’Alt i el Baix Empordà. Concretament, els Agents Rurals han activat l’alerta màxima del Pla Alfa a 17 municipis de l’Alt Empordà i a 3 del Baix Empordà.

El Cos d’Agents Rurals, a més, ha tancat els accessos 3 parcs naturals: el Parc Natural del Montgrí, el del cap de Creus i l’Albera. Així doncs, Agents Rurals i ADF de la zona reforçaran el dispositiu de prevenció d’incendis forestals i s’augmentaran la vigilància en aquests tres espais naturals per fer complir les restriccions d’accés.

Arran d’aquesta situació de risc extrem d’incendi que es preveu que s’allargui fins diumenge, Protecció Civil de la Generalitat activarà, aquesta tarda, el Pla INFOCAT, el Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya, en fase de prealerta.

L’activació de la fase de prealerta del Pla INFOCAT està motivada per l’entrada de tramuntana amb un increment de la temperatura i un descens de la humitat relativa.

L’activació del Pla Alfa 3, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendis forestal. També queden suspesos els treballs forestals i la caça.

Val a recordar que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i en els 500 metres que els envolta i cal evitar activitats de risc al medi natural. El 90% dels incendis forestals son conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

20 poblacions empordaneses, en alerta màxima

17 municipis de l’Alt Empordà estan afectats per l’activació del nivell 3 del Pla Alfa: Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

I 3 municipis del Baix Empordà consten també a la llista: Bellcaire d’Empordà, Torroella de Montgrí i Ullà.

20 municipis en total, de l’àrea de l’Empordà que es podrien veure incrementats en els propers dies, ja que la previsió és que pugin les temperatures i no hi hagi precipitació.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT