ADF Alt Maresme

Notícies

Tarda de dilluns amb 31 incendis a Catalunya

Incendis
Incendi en un camp de cereal a Celrà (Foto: Bombers)

Ahir a la tarda hi va haver 31 incendis a Catalunya: 17 d’agrícoles, 9 de matolls i 5 de vegetació. Aquests focs continuen confirmant que ens enfrontem a una campanya d’estiu de les més complicades que es recorden.

El primer dia d’onada de calor a Catalunya, ja hi ha hagut una trentena d’incendis a Catalunya. Les comarques més afectades per les temperatures extremes són el Segrià, el Pla d’Urgell i la Noguera.

Aquesta és la primera onada de calor amb màximes de 40 graus de l’any. Les temperatures estan 10 graus per sobre del que seria habitual en aquesta èpoxa i la previsió és que duri tota la setmana.

Incendi a Lleida

Un incendi de matolls i canyes a Lleida va obligar a tallar tots els carrils de la carretera LL-11. Els Bombers hi van treballar amb 9 dotacions terrestres i un helicòpter bombarder.

14 hectàrees cremades a Celrà

També ahir a la tarda, un incendi en un camp de cereal a Celrà i Juià, al Gironès, va obligar a activar 13 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. Segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, les flames han afectat 13,85 ha, majoritàriament de camps de blar i una petita part de terrany urbà i forestal. El municipi més afectat per l’incendi és le terme de Juià.

El foc es va donar per estabilitzat poc després de les 18:30h i controlat passades les 21h.

A altres punts de Catalunya també hi van haver diversos incendis on els Bombers hi van haver d’intervenir. Uns incendis que confirmen que estem a les portes (comença demà) d’una campanya forestal molt i molt complicada.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT