ADF Alt Maresme

Notícies

5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

Medi Ambient

Aquest any, sota el lema “Generació Restauració: Reimagina, recrea, restaura”, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient 2021. En aquesta ocasió se centra en la restauració dels ecosistemes. Les Nacions Unides reivindica que “durant massa temps, hem estat explotant i destruint els ecosistemes del nostre planeta. Cada tres segons, el món perd una superfícia de bosc equivalent a un camp de futbol i, en tant sols en l’últim segle, hem destruït la meitat de les zones humides. El 50% dels nostres esculls de coral ja s’han perdut i per 2050, podrien desaparèixer fins el 90%, inclòs si l’escalfament global es limita a un augment de 1,5ºC”.

Enguany, el país amfitrió d’aquest any és el Pakistan, és “un dels països que ha fet un esforç més ambiciós per reforestar i que planeja plantar 10.000 milions d’arbres en els propers cinc anys, destaca l’ONU a través d’un comunicat. Segons va anunciar el primer ministre del Pakistan, Imran Khan, el país es disposa a crear 15 àrees protegides per conservar 7.300 kilòmetres d’ecosistemes”.

El 5 de juny de 1974, la Organització de les Nacions Unides (ONU) va organitzar la primera gran conferència de la seva història sobre el medi ambient: la Cimera de la Terra d’Estocolm. Aquest esdeveniment va reunir un centenar de països i més de 400 ONG’s de tot el món i va marcar un abans i un després en la lluita ecologista. No només perquè va elevar el debat sobre la crisi climàtica a escala internacional, sinó perquè va marcar el rumb de les futures polítiques mediambientals dissenyades per fer front a la crisi climàtica. Tres anys més tard, en reconeixement a la importància d’aquesta conferència, la ONU va nomenar el dia 5 de juny com el “Dia Mundial del Medi Ambient”.

Cada any, un país es converteix en “l’amfitrió” de l’esdeveniment per visibilitzar la causa.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT