ADF Alt Maresme

Notícies

El borrissol del pollancre, altament inflamable

Medi Ambient

Aquests dies del mes de maig, possiblement heu vist una mena de cotó fluix acumular-se en algunes zones properes d’aquests arbres o als seus voltants. Es tracte del borrissol del pollancre, que és l’embolcall de les llavors d’aquest arbre. En dies amb una humitat baixa i vent, el borrissol pot voleiar i acabar lluny dels arbres que l’alliberen.

Val a dir que aquest borrissol el deixen anar els exemplars femenins del pollancre. També cal tenir present que no es tracta de pol·len. El borrissol que acompanya la llavor pot causar molèsties quan s’acumula en grans quantitats, ja que pot entrar als ulls o a la boca i generar irritacions a les mucoses. Malgrat la fama que té el borrissol, no sol produir la majoria d’al·lèrgies que se li atribueixen.

De fet, és més perillós pel seu caràcter altament inflamable. Si no es remulla, es pot encendre molt ràpidament. Així doncs, cal tenir molt de compte si ens trobem amb el borrissol, ja que un descuit, pot provocar un incendi. Al Maresme, trobem pollancres en municipis com Tordera, Palafolls, Sant Cebrià de Vallalta o Sant Pol de Mar.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT