ADF Alt Maresme

Notícies

Comença la campanya forestal més complicada i llarga dels últims anys a Catalunya

Prevenció

Ahir va començar una de les campanyes forestals més complicades i llargues dels últims anys a Catalunya. En plena onada de calor i la falta de pluges durant els mesos d’hivern i primavera auguren un estiu amb grans incendis forestals.

Aquest dimecres al migdia es va presentar a l’aeroport de Sabadell part dels efectius aerisi que ajudaran a combatre els incendis aquest estiu. Fins a dia d’avui, ja s’han registrat 285 incendis forestals i s’han cremat 607 hectàrees de bosc, la xifra més alta des de 2012.

De fet, des del gener i fins al juny, ja n’hi ha hagut 285, que han cremat 607 hectàrees, la xifra més alta en una dècada. 400 d’aquestes hectàrees es van cremar en l’incendi a Roses del febrer.

Des d’aquest mateix dimecres hi ha actius tres incendis a Catalunya. El primer, crema a Artesa de Segre, a la Noguera, el segon, a Corbera d’Ebre, a la Terra Alta i el tercer a Castellar de la Ribera, al Solsonès.

Hores d’ara, el que més preocupa és aquest últim incendi, el del Solsonès, pel seu potencial. Fins ara ha afectat fins ara unes 400 hectàrees, però els bombers creuen que pot arribar a afectar-ne 5.000.

9 de cada 10 incendis, provocats per l’activitat humana

La responsabilitat perquè no hi hagi incendis, a banda dels cossos de prevenció i extinció d’incendis és també de la ciutadania. Una imprudència multiplica el risc d’incendi.

Per això, Bombers, Agents Rurals i Protecció Civil fan una crida a extremar la precaució especialment des d’aquest dimecres i fins divendres, sobretot a les comarques de Ponent amb previsions de temperatures que arribaran als 40 graus.

Les temperatures altes sumades a les humitats baixes, que seran inferiors al 10% a partir del migdia, són especialment perilloses pel que fa a l’inici de focs.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT