ADF Alt Maresme

Notícies

Inici de la campanya d’incendis forestals

Prevenció

Avui 15 de juny s’inicia oficialment la campanya d’incendis forestals 2021. Fins a data d’avui, s’han registrat 230 incendis amb un total de 138,6 ha cremades des de l’1 de gener. A causa del canvi climàtic, però, els incendis ja no són només a l’estiu. És per això que, tot i les pluges caigudes aquests darrers dies, poden crear una falsa sensació de seguretat al bosc i fer els usuaris de les muntanyes abaixin la guàrdia pensant que no es pot originar un incendi.

Malgrat les pluges (minses en general) i la humitat relativa, els boscos tenen molt sotabosc. Si li sumem les temperatures de plena canícula que asseca el terreny, més la falsa sensació de seguretat a causa de les darreres precipitacions, tenim el còctel perfecte per provocar un incendi. És per això que demanem la màxima precaució als boscos i als seus voltants.

Inici de la campanya d’IF

Coincidint amb l’inici de la campanya d’incendis forestals, arrenca també el Pla de Vigilancia i Informació contra incendis forestals 2021 (PVI) de la Diputació de Barcelona. En total treballaran 262 persones contractades per la Diputació de Barcelona entre responsables de control, operadors de comunicacions, informadors i guaites juntament amb 124 ADF, 9 Federacions d’ADF per cobrir 498.709 hectàrees forestals vulnerables de 273 municipis dels quals col·laboren els respectius ajuntaments en aquest dispositiu.

Totes aquestes hectàrees es divideixen en tres sectors de prevenció: Centre, Metropolità Nord i Metropolità Sud.

Dins del Sector de Prevenció Metropolità Nord, on està el Maresme, es protegeixen 5 espais naturals protegits: Parc de la Serralada Litoral, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serra de Marina, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Parc Natural del Montseny.

Als cinc municipis de la nostra ADF, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls, hi haurà la U-87 del PVI.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT