ADF Alt Maresme

Notícies

L’ADF Alt Maresme suma dos nous voluntaris al Grup d’Actuacions de Prevenció d’Incendis Forestals després de superar la corresponent formació

Prevenció
El Raúl i el Víctor, nous voluntaris, fent pràctiques amb mànegues guiats pel Coordinador Operatiu

Els 2 voluntaris de l’ADF Alt Maresme que han realitzat la formació presencial de la Federació d’ADF del Maresme i S.E. del Vallès Oriental i el posterior examen, han aprovat i entren a formar part del Grup d’Actuacions de Prevenció d’Incendis Forestals (antic Carnet Verd), una acreditació que els permetrà fer tasques de prevenció d’incendis forestals. El curs s’ha dividit en dos caps de setmana i, com és habitual, s’ha celebrat a Cabrera de Mar. Enguany s’ha comptat amb una vintena de candidats a voluntari de les diferents ADF del Maresme.

El Raül i el Víctor han estat els dos voluntaris de l’ADF Alt Maresme que, juntament amb una vintena de voluntaris més d’altres ADF, han realitzat la formació presencial que la Federació d’ADF del Maresme i S.E. del Vallès Oriental imparteix a Cabrera de Mar. Els nostres voluntaris han aprovat el posterior examen i d’aquesta manera han obtingut el certificat que els acredita com a voluntaris del Grup d’Actuacions de Prevenció d’Incendis Forestals (antic Carnet Verd) que els acredita amb els coneixements bàsics per poder realitzar tasques de prevenció d’incendis forestals.

Durant el curs, els aspirants han après què són les Agrupacions de Defensa Forestal, la legislació bàsica, cartografia, comunicacions, tasques de prevenció d’incendis forestals, com actuar en la primera intervenció en extinció d’incendis forestals i coneixement de vehicles, material i eines, així com una part pràctica.

Abans de la formació presencial, els nous voluntaris van realitzar i superar una formació on-line del Secretariat de Federacions d’ADF de Catalunya.

És el primer pas abans de poder fer la formació específica per poder ser membre del Grup d’Intervenció i així poder fer tasques d’extinció d’incendis forestals a primera línia de foc.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT