ADF Alt Maresme

Notícies

L’Ajuntament de Calella renova els plans d’emergència de Protecció Civil municipals

Prevenció

L’Ajuntament de Calella ha renovat els plans d’emergències municipals que portaven 5 anys caducats. Els diferents plans d’emergències s’han unit en el Documenc Únic de Protecció Civil Municpial (DUPROCIM), que estableix els protocols a seguir en casos d’emergència com inundacions, incendis forestals, risc sísmic, contaminació de l’aigua del mar, nevades o ventades. Ara, cal esperar que passi per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya perquè l’homologui.

El DUPROCIM es defineix com el document que estableix el marc orgànic i funcional previst per a un municipi, amb l’objecte de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a les possibles situacions d’emergència del municipi, sota la responsabilitat del titular del pla i garantint la integració d’aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de Protecció Civil. Aquest document s’aprova pel Ple de l’Ajuntament (en el cas de Calella, es va aprovar al darrer ple del mes de desembre) i ha de respectar l’estructura fixada a l’annex del Decret 155/2014, de 25 de novembre per ser Homologat per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya.

L’ADF Alt Maresme, dins del Comitè d’Emergències

El DUPROCIM estipula que el Comitè d’Emergències que es crearà en cas que sigui necessari estarà format per l’alcalde, els regidors de Seguretat, Comunicació i Política Social, el regidor que actua com a representant municipal al CECAT, el Cap de la Policia Local i el Coordinador Operatiu de l’ADF Alt Maresme.

Aquest document té una vigència de 4 anys, sempre que no es produeixi algun canvi substancial a Calella que pugui fer variar alguns dels plans. També es marca que es farà un simulacre cada any, que pot ser dels diferents riscos als quals es podria enfrontar la ciutat, a més dels diferents exercicis que hauran de fer els diferents grups que es crearan en cas d’emergències.

Calella fins ara estava obligat a tenir el PROCICAT, que és el pla bàsic d’emergències, i també l’INFOCAT, el NEUCAT, l’INUNCAT, el SISMICAT i el CAMCAT. El VENTCAT, però, només era recomanable.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT