ADF Alt Maresme

Notícies

Dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan 2024

Sant Joan
L'ADF Alt Maresme tindrem els 4 vehicles disponibles per la revetlla de Sant Joan

Ja tornem a tenir aquí una de les jornades més perilloses pel que fa al risc d’incendi forestal: la revetlla de Sant Joan. Enguany, per la nit més curta de l’any, des de l’ADF Alt Maresme ens sumem, un any més, al dispositiu especial per a l’extinció d’incendis que es muntarà a Catalunya, coordinat amb els Bombers de la Generalitat, Agents Rurals i les Policies Locals. Des de l’ADF Alt Maresme estarem de guàrdia des de les 17h del diumenge 23 fins a les 03h del dilluns 24, per qualsevol emergència als nostres municipis.

La nit de Sant Joan és una nit que preocupa a tots els cossos d’emergències. Les ADF de la Federació d’ADF del Maresme i S.E. del Vallès Oriental es van reunir aquest dijous a Cabrera de Mar per preparar el dispositiu de seguretat de la revetlla de Sant Joan i com encarar la Campanya Forestal 2024.

Malgrat les pluges de les darreres setmanes, el boscos maresmencs encara estan secs. Això pot generar una falsa sensació de seguretat i que els ciutadans es relaxin a l’hora de llençar pirotècnia. Cal recordar que, tot i aquestes precipitacions, el risc d’incendi continua existint, així que hem de ser molt prudents a l’hora d’utilitzar els petards.

Com cada any, treballarem coordinadament amb els Parcs de Bombers de la zona (Pineda, Malgrat i Tordera) i les policies locals de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls, per intentar que durant la revetlla de Sant Joan no es desencadenin incendis i, en cas que n’hi hagin, siguin el menys greus possible.

A més, des de la nostra oficina, ens coordinarem amb l’ADF de Tordera i l’ADF Vallalta, que s’encarregarà dels municipis de Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta.

L’ADF Alt Maresme començarem el dispositiu de seguretat a les 17h ja que tenim 2 serveis preventius a les fogueres de Calella i Santa Susanna.

Al nostre àmbit d’actuació, tindrem set vehicles amb kit d’aigua, 1 de coordinació i recolzament i 17 voluntaris que treballaran, des de les 19:00h del diumege 23 i fins, com a mínim, les 03:00h del dilluns 24.

51 voluntaris estaran de guàrdia al Maresme

A tot el Maresme, 51 voluntaris i 25 vehicles(20 vehicles d’aigua lleugers, 2 vehicles pesants d’aigua i 3 vehicles de coordinació) estarem de servei durant la revetlla de Sant Joan.

Aquest és l’equip de voluntaris de totes les ADF del Maresme i S.E. Vallès Oriental que treballarem per tal d’evitar incendis forestals a la nostra comarca:

ADF Alt Maresme: 3 vehicles d’aigua lleugers, 1 de coordinació. 9 voluntaris.

ADF Tordera: 1 vehicle d’aigua lleuger. 2 voluntaris.

ADF Vallalta: 3 vehicles d’aigua lleugers. 6 voluntaris.

ADF Serralada de Montalt: 2 vehicles d’aigua lleugers, 1 camió d’aigua. 9 voluntaris

ADF Serra de Marina: 3 vehicles d’aigua lleugers, 1 camió d’aigua, 1 vehicle de coordinació. 10 voluntaris.

ADF Burriac: 2 vehicles d’aigua lleugers. 3 voluntaris.

ADF Vilassar de Dalt: 1 vehicle d’aigua lleuger. 3 voluntaris.

ADF Premià de Dalt: 1 vehicle d’aigua lleuger, 1 de coordinació. 6 voluntaris.

ADF Alella: 1 vehicle d’aigua lleuger, 1 de coordinació. 5 voluntaris.

ADF La Conreria: 3 vehicles d’aigua lleugers. 8 voluntaris.

Recordem, de nou, que està prohibit llençar petards i fer foc a menys de 500 metres de qualsevol massa forestal i que en cas de veure fum o flames, cal trucar immediatament al telèfon 112.

Malgrat les darreres precipitacions, la sequera persisteix i qualsevol petard o una bengala que caigui on no toca, pot provocar un incendi forestal. Així doncs, demanem màxima prudència i responsabilitat en aquesta revetlla, on tots ens ho volem passar bé i no tenir cap ensurt!

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT