ADF Alt Maresme

Notícies

Menys de 10 l/m² de mitjana a l’Alt Maresme en els primers dos mesos d’any

Sequera
A l'Alt Maresme, han caigut de mitjana, menys de 10 litres per metre quadrat

Catalunya continua sense pluja. La manca de pluja aquests dos primers mesos d’any se suma un 2021 molt sec gairebé a tot el país. A l’Alt Maresme, de mitjana han caigut en aquests primers 53 dies del 2022, 11 litres per metre quadrat. Davant aquesta situació, que ha provocat la disminució de les reserves d’aigua als embassaments catalans, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha activat la prealerta de sequera al sistema Ter-Llobregat i l’alerta a l’Empordà.

A Catalunya, l’aigua és un bé escàs i d’extrems, ja que tant podem tenir un temporal que desborda rius i rieres com setmanes i setmanes sense caure ni una sola gota. Ara, estem en un episodi d’extrema sequera, doncs des del 24 i 25 de novembre ha plogut ben poc a Catalunya. De fet, a molts indrets del país, avui arriben als 90 dies sense pluja a nombrosos municipis del prelitoral de Barcelona o del Camp de Tarragona.

A molts altres indrets, la cosa no és que canviï gaire, perquè les pluges han estat tan minses que, amb prou feines han superat el litre per metre quadrat.

De fet, els nostres municipis no són una excepció. A Calella han caigut en el que portem d’any 10,6 l/m²; a Pineda han recollit 11,8 l/m² o a Santa Susanna s’han registrat 11,5 l/m².

Després trobem la gran majoria municipis maresmencs que porten encara menys precipitació acumulada, com Canet de Mar i Sant Iscle de Vallalta, on només s’han recollit 3,8 l/m², Arenys de Munt han caigut 4,4 l/m²,  Sant Pol de Mar, on porten 5 l/m² Arenys de Mar, amb 6 l/m² en el que portem de 2022, per posar alguns exemples.

Cal extremar les precaucions al bosc

La previsió a curt termini no indica que hagin de venir precipitacions abundants a casa nostra. Els nostres boscos estan molt secs i qualsevol negligència o descuit a la muntanya pot provocar un incendi forestal.

Un clar exemple és l’incendi de Roses d’aquesta setmana, que segons els Agents Rurals, podria haver començat per una crema de restes vegetals mal apagada.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT