ADF Alt Maresme

Notícies

Els embassaments de les conques internes guanyen 8 hm³ gràcies a les pluges caigudes per Setmana Santa

Sequera
El pantà de Sau està al 4,70%

Els episodis de pluja d’aquesta Setmana Santa han fet incrementar 8 hm³ les reserves dels embassaments les conques internes. Des de l’episodi del 9 i 10 de març no havia tornat a ploure i nevar de forma general al Pirineu i Prepirineus orientals i es temia que, si no tornava a fer-ho en breu, s’aturés la tendència a l’alça dels embassaments. A dia d’avui, les reserves d’aigua estan al 16,35%.

La precipitació abundant d’aquesta Setmana Santa, especials la de Diumenge de Pasqua, ha fet brollar fons i créixer rius i torrents.

Les reserves de les conques internes van tocar fons el divendres 8 de març, quan la capacitat emmagatzemada era del 14,41%, amb un volum total embassat de 100,09 hm³

L’àmbit del Ter-Llobregat, fregant el 17%

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat, que és el que abasteix el Maresme i format pels pantans de Darnius-Boadella, Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç, també van assolir el mínim històric d’aquesta sequera el mateix dia, arribant al 14,80% de capacitat, és a dir amb 90,59 hm³.

L’increment del conjunt de les reserves de les conques internes durant la Setmana Santa ha estat de 8 hm³ passant del 15,51% (107,72 hm³) del 23 de març al 16,35% (115,77 hm³) d’avui dilluns d’1 d’abril.

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT