ADF Alt Maresme

Notícies

Els hidroavions ja no poden fer servir alguns pantans en cas d’incendi per la poca quantitat d’aigua que tenen

Sequera
Un hidroavió dels Bombers descarregant aigua amb retardant en un incendi a Lloret de Mar

La sequera continua fent estralls. Un altre problema per la manca d’aigua és que els hidroavions dels Bombers ja no poden fer servir alguns pantans per la poca quantitat d’aigua que tenen, i això fa perillós omplir els avions en cas d’incendi.

Els pantans de la Baells, al Berguedà, i de de la Llosa del Cavall, al Solsonès, ja no els poden fer servir els hidroavions dels Bombers perquè no tenen el mínim nivell d’aigua per poder carregar, i això ho fa molt perillós. Els helicòpters encara hi podrien agafar aigua, en cas d’incendi, perquè carreguen més en superfície amb el sistema Bambi Bucket, una mena de cubell d’aigua desplegable amb una capacitat de 60 a 2.165 galons imperials, és a dir, entre 273 a 9.842 litres.

En aquest vídeo podeu veure com un helicòpter bombarder omple el bucket al mar, per fer-hi descàrregues en un incendi a Calella, l’any passat.

I al següent vídeo es pot veure com un helicòpter bombarder omple el bucket a una bassa:

Al pantà de Sau la situació no és gaire millor, però els hidroavions encara hi poden carregar. La propera setmana, els Bombers faran vols de reconeixement per valorar quins embassaments són segurs per carregar aigua en cas d’incendi foresal.

Això és una conseqüència més de la situació extrema de la sequera i una amenaça per a una temporada d’incendis que es preveu molt complicada.

Reserves d’aigua molt baixes

Les reserves dels pantans de les conques internes se situen al 27%, segons l’ACA. Al pantà de la Baells, queden 28 hectòmetres cúbics d’aigua o, el que és el mateix, un 25’9% de la seva capacitat total.

A la Llosa del Caval hi ha 20’6 hectòmetres cúbics, un 25’7% de la capacitat total.

En una situació normal hídrica, uns 7.500.000 de persones consumim 1 hm³ al dia, és a dir, mil milions de litres (1.000.000.000 litres).

Comparteix-ho:

Últimes notícies

             PUBLICITAT